Протестиращи  след трагедията на бул. Сливница настояха в ефира на

...
Протестиращи  след трагедията на бул. Сливница настояха в ефира на
Коментари Харесай

Протестиращи за трагедията на бул. „Сливница”: Говорим за нещата постфактум, трябва превенция

Протестиращи  след нещастието на бул. „ Сливница ” настояха в ефира на „ Здравей, България ” властта да вземе ограничения. По думите им те са очаквали районният и столичният кмет да участват на митингите от последните дни.

„ Правната рамка не е настояща. Редовно сме очевидци на надменно държание на пътя. То не трябва глобено. На второ място приказваме за нещата постфактум. Превърнахме се страна на постфактума. Необходима е предварителна защита ”, съобщи Пламен Манчоров, домоуправител на входове до бул. „ Сливница ”.

„ През 2015 година подадох тъжба до Столичната община поради ремонта на бул. „ Сливница ”. Той е извънредно фалшив и неподходящ на естествените европейски практики за обезопасяване на всички участници в придвижването. Не получих отговор на запитването си от общината, а получих отговор от компанията реализатор на ремонта, че всички стандарти са спазени, само че не е по този начин. Има неравности, дупки. Отстрани на бул. има две местни платна, където се лети с гневна скорост, тъй като някои водачи  не обичат да чакат. В региона има и спирка на градския превоз. Булевардът е необятен и защото няма мантинела по средата сред двете направления доста постоянно минават пешеходци.  Някои водачи пък карат в насрещното, с цел да избегнат трафика ”, разяснява Снежинка Попова, живуща на бул. „ Сливница ”.

Георги Тодоров, който е комшия на родителите на Ани показа, че шумът от произшествия е всекидневие. „ Тази нощ се разсъниха в 04.00 ч. от това. В онази злощастна нощ също го чух ”, сподели той.

Протестиращите упорстват на младите водачи да им бъде неразрешено да карат нощем. Искат и надзорен изпит една година след взимане на книжката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР